World Traveller

          World Traveller, çok uzun zaman önce yaptığım, çok severek yaptığım ve hala da çok severek baktığım bir puzzle. Çocukken Microsoft'un Genç Gezginin Dünya Turu diye öğretici bir programı vardı bende; hem ülkeleri falan tanıtır hem de bavuluna böyle etiketler verirdi. O anlamda beni o günlerime götüren bir puzzle. Kanlı canlı gittiğim ya da gitmek istediğim yerleri derlediği için de ayrıca heyecan verici.


world_traveller_500_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box          Ravensburger'in bu 500'lük güzel puzzle'ında emektar bir bavul ön planda. Üzerinde sahibi olan gezginin gidip gördüğü yerlerden stickerlar var ki puzzle'ın baş aktörleri de bunlar. Bu çıkartmalardaki başlıca yerler ise şöyle: ünlü Westminister Köprüsü ve Big Ben'le Londra, eşsiz Machu Picchu ile Peru, Özgürlük Anıtı ile New York, Taj Mahal ile Hindistan, Sfenks ile Mısır, Kremlin Sarayı ile Moskova, Sagra da Familia ile Barselona ve Eiffel ile Paris... Bu renkli bavulun arka planında ise güzel deniz kabukları ve taşlara ev sahipliği yapan muhteşem bir kumsal yer alıyor.



          Yapımı da kendisi kadar renkli, hareketli, eğlenceli ve kolay bir puzzle World Traveller. Aynı renk ve desenlerden oluşan geniş kısımlar gibi zorlayıcı hiçbir yanı yok. Elinize aldığınız bir parçanın, renginden ya da yazılarından yerini çok kısa sürede tayin edebilirsiniz. 500'lük bir puzzle olduğu için de parça başına düşen ayrıntı oldukça fazla zaten. Dolayısıyla en fazla 2 günde bu puzzle'ı rahatlıkla bitirip duvarınıza asabilirsiniz. Bu yönleriyle puzzle yeni başlayacaklar ya da enteresan bir hediye düşünenler için ideal bir puzzle diyebiliriz.

  
world_traveller_500_parça_ravensburger_puzzle


          Çerçeve seçimi olarak da sizi oldukça özgür bırakan, en çılgın deneylerinize imkan verebilecek bir puzzle World Traveller. Üzerinde hemen her renk var. Ancak ben bu renk cümbüşünü bir de çerçeveyle coşturmak istemedim ve yine dikkat çekici ama çok da iddialı olmayan bir çerçeve seçtim. Resimde gördüğünüz gibi altın rengi metalik bir çerçeve oldukça yakışıyoor ve ön plana çıkarıyor puzzle'ı. Güzel bir lacivert de fena olmayabilir...


Puzzle detay: World Traveller, 500, Ravensburger


world_traveller_500_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame