Midtown Manhattan

          Yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra tekrar blogun başına oturabildim. Bu süreçte takip eden ve bu kuraklıktan dolayı hayal kırıklığına uğrayan herkesten özür diliyor ve vakit kaybetmeden puzzle'a geçiyorum. 

          "Times Square, G. Gaudet" yazısında, şimdiye kadar 7 tane New York temalı puzzle yaptığımı yazmıştım. Sebebi hala bir muamma. Bende öyle muazzam etkileri olan bir şehir değil NY ama çeşitlilik ve başarılı seçenekler bu sayıyı şekillendirdi sanırım. O yazıdan bugüne geçen sürede bu sayı da 8'e çıktı ayrıca!

midtown_manhattan_1000_parça_Educa_puzzle_kutu_box          "Midtown Manhattan" biraz klasik ama oldukça başarılı bir fotoğraf sunuyor. Ünlü Rockefeller Center binasını ziyaret eden hemen herkes bu fotoğrafın benzerini çekmiştir. Ne kadar klasik olsa da, New York 'landscape'ini en iyi ortaya koyan, midtown ve görkemli Empire State'i en başarılı şekilde anlatan fotoğraflardan biri bu. Güzel manzara, günbatımı ve HDR tekniğiyle de bir araya gelince bu çok satan, nefis puzzle ortaya çıkıyor.

          Yapımı da oldukça keyifli bir puzzle Midtown Manhattan. Bir parça zor ama sonuçta  sadece 1000 parça. Geniş gökyüzü ve karmaşık binalar göz korkutabilir ama başına oturunca aslında hepsinin kendi içinde kolay olduğunu göreceksiniz. Bulutlar ve renk geçişleri gök yüzünde en büyük yardımcınız olacak. Empire State'in gerisinde kalan detaysız şehir dokusu ise 2 boyutta çok küçük yer kapladığı için çok uğraştırmayacaktır. Ön plandaki büyük ana binaların ayırt edici detayları ise hem en zevkli hem de en kolay kısımlar. Ortalama bir hızla en fazla 1 haftada tamamlayıp asabileceğiniz bir puzzle Midtown Manhattan.

midtown_manhattan_1000_parça_Educa_puzzle

          Eskilerden bir puzzle olduğu için yine nispeten kalitesiz bir çerçeve fotoğrafım var ama ana fikri veriyor sanırım. Fotoğrafta ışıktan dolayı altın sarımsı gibi çıksa gri metalik bir çerçeve kullandım bu puzzle'da. Şehrin futuristik manzarasıyla güzel bir bütün oldu. Modern şehir manzaralarında ahşap çerçeve fazla tezat yarattığı için pek kullanmıyorum ben ama ilginç renklerle güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Puzzle detay: Midtown Manhattan, 1000, Educa


midtown_manhattan_1000_parça_Educa_puzzle_çerçeve_frame