Espresso

          1,5 aylık dev bir aranın ardından bugün yeni bir yazı için bilgisayar başına oturabildim. Bu süreç boyunca arada girip yeni bir şey olmadığını görüp kızıp çıkan herkesten özür dilerim. 

          Ravensburger'in 500 parçalık çok güzel bir puzzle'ı Espresso. Yine anneme hediye olarak yaptığım ve Antalya'daki evde asılı olan puzzle'lardan. Bu puzzle'ın en öne çıkan özelliği ise alışılmışın aksine kare şeklinde oluşu. Ravensburger'in "extra format" ürünlerinden olan Espresso, 500 parçalık olmasına rağmen bitince 50 cm x 50 cm boyutlarında oluyor.


espresso_ravensburger_500_parça_puzzle_kutu_box

          Resim, içinden kahve kokusunun taştığı nefis bir kolaj. Sol tarafta içerisinden kahve çekrideklerinin taştığı ahşap bir  değirmen var. Sağ taraftaki beyaz porselen fincanda kokusu burnunuza dolan köpüklü espresso var. Üst kısımda da bu fincanı dolduran bakırımsı bir cezve. Kahve çekirdekleri, kahve bitkisi, tazecik bir parça waffle ve henüz açılmamış bir gazete ise resmi tamamlayan diğer unsurlar.



          Yapımı da oldukça keyifli ve kolay bir puzzle Espresso. Resmin yukarıda saydığım detayları birbirinden oldukça farklı renklere ve dokulara sahip. Parçaların yerini tayin etmek 5-10 saniyeden fazla sürmüyor. Değirmen, fincan gibi geniş yer kaplayan kısımlar çok minimal düzeyde uğraştırabilir ama geniş parçalar bu noktada çok yardımcı oluyor. En fazla 2 günde tamamlanabilecek bir puzzle Espresso.


espresso_ravensburger_500_parça_puzzle


          Kahvenin başrolünde olduğu bir puzzle'ı yapınca çerçevesi de mecburen kahverengi oldu. Başka bir seçenek düşünmedik bile. Siz de ister kahvenin farklı tonlarını  ya da resimdeki "Espresso" yazısındaki tonda yumuşak ve pastel bir turuncuyu tercih edebilirsiniz. 


espresso_ravensburger_500_parça_puzzle_çerçeve_frame