Eiffel Tower

          Yazıdan önce, sizlerden bir ricam var. Fark ettiğiniz gibi son yazıdan bu yana blogun tasarımı ve de ismi baştan aşağı değişip yenilendi. Bu son haliyle ilgili geri dönüşlerinizi, fikirlerinizi, yorumlarınızı benimle mail, twitter ya da yorumlar üzerinden paylaşırsanız çok sevinirim... :)

          Biliyorum, onlarca Eiffel Kulesi temalı puzzledan bahsettiğimi düşünüyorsunuz; ama sadece 2 tane yazdım ve bu 3. olacak. Öncekilerden bir tanesi koyu renkli, lacivert gökyüzü altındaki neonlu 1000'lik Eiffel'di, diğeri ise yakın zamanda yazdığım şehrin gündüz halini ve kulenin ışıksız, orijinal renklerini göz önüne seren yine 1000 parçalık bir puzzle'dı. Bu sefer renkleri, ebatı ve temasıyla çok daha büyük kitlelere hitap etmiş ve amatör ya da profesyonel pek çok kişi tarafında yapılmış, nispeten daha kolay bir puzzle'dan bahsedeceğim.

eiffel_tower_500_educa_puzzle_kutu_box
          Eiffel kulesi bu puzzle'da başrolü aşık bir çift ve çok güzel masmavi bir klasik arabayla paylaşıyor. Romantizmin ve aşkın başkenti Paris'te romantizm ve aşkın en saf, en güzel dışa vurumuna hayat veren genç bir çift... Sadece arabanın mavi rengi ön planda, onun dışındaki her şey sizi sakinleştirp modern dünyadan ayırırcasına sepya ve siyah-beyaz tonlarda. Taş kaldırımlar, gri-kara bulutlar ve görkemli Eiffel. Resim, bu popülerliğini fazlasıyla hak ediyor.



          Az sayıda renk geçişi ve nispeten belirsiz detaylarıyla ilk başta zor görünen bir puzzle olsa da boyutu işinizi çok kolaylaştırıyor. En zor kısım olarak gözükebilecek gökyüzü dahi toplamda 200-250 parçalık bir alan tuttuğu ve bolca bulutlar içerdiği için zorlanmadan, en fazla 1 haftada bu puzzle'ı tamamlayıp duvarınıza asabilirsiniz.

eiffel_tower_500_educa_puzzle


          Bu siyah-beyaz ağırlıklı puzzle, 'siyah çerçeve' diye bağıtıyordu resmen; dolayısıyla çerçeve seçimimiz bu yönde oldu. Ama eğer o arabanın tonunda bir mavi çerçeve bulabilirseniz en ideal sonucu yakalamış olursunuz diye düşünüyorum...


Puzzle detay: Eiffel Tower, 500, Educa


eiffel_tower_500_educa_puzzle_frame_çerçeve