Times Square, G. Gaudet

          Yine New York, yine Times Square... Bu blogda derleyene kadar bu kadar Times Square ve New York temalı puzzle yaptığımın farkında değildim; ama 4'ü Times Square'li olmak üzere toplamda 7 New York manzaralı puzzle, sanırım bilinçaltımda gizemli bir duruma işaret ediyor. =) Puzzle 1500'lük ve 1000'lik Times Square'i kendi evime almam karşılığında Ezgi'nin odası için yaptığım bir puzzle. 


Times_Square_Guillaume_Gaudet_1500_parça_educa_puzzle_kutu_box
          Resim gerçekten çok çok güzel. Ünlü fotoğrafçı Guillaume Gaudet tarafından fotoğraflanmış. Times Square'in tüm ışıltısı, tüm renkleri, ünlü müzikallerin posterleri; en canlı, en can alıcı halleriyle karşımızda. Fotoğraf New York 7th Avenue'daki ünlü Palace Theatre'ın tam önünde, şehrin sembollerinden taksileri ve ünlü gösterilerin panolarını da içine alacak şekilde çekilmiş. Asfaltın, taksilerin ve panoların renkleri gerçekten benzersiz ve çok canlı. Odanızın/evinizin havasını anında değiştirecek, çok güzel bir resim bu.

          Teknik anlamda bakarsak, oldukça kolay bir puzzle "Times Square, G. Gaudet". Resimde onlarca yazı ve onlarca farklı renk var. 1500 parça olması, dengi 1000'lik bir puzzle'a göre bir parça zorlaştırsa da işinizi kolaylaştıracak çok detayı var. Ben büyük, tek renkli kısımları çok sevdiğim için taksiyle başlamıştım ancak West Side Story panoları da iyi bir başlangıç noktası olabilir. Tüm panolar ve tiyatro girişinin tavanı gibi renkli yerler bittikten sonra son olarak asfalt yapılarak puzzle tamamlanabilir. Uzunca bir süre ama kolaylıkla yapacağınız için yapmaktan çok keyif alacağınız ve bitmiş halinden çok tatmin olacağınız bir puzzle bu.


Times_Square_Guillaume_Gaudet_1500_parça_educa_puzzle

          İlk paragrafta linkini verdiğim diğer Times Square puzzle'ında olduğu gibi bunda da lacivert-morumsu tonlarda orta kalınlıkta ahşap bir çerçeve kullandık. Pek çok canlı renkle bu resim tamamlanabilir ama herhangi bir açık renk fotoğraftaki eşsiz renk harmonisine saygısızlık olacak gibi geldi o yüzden resmi kendi renkleriyle yaşatan sade ama şık bir çerçeve seçtik. Sonuç gayet hoş oldu...

Puzzle detay: Times Square, G. Gaudet, 1500, Educa



Times_Square_Guillaume_Gaudet_1500_parça_educa_puzzle_çerçeve_frame