Magna Carta

          Bu bloğu açalı ve "İlk Puzzle, İlk heyecan" yazısını yazalı aylar olmuş. Okul, dersler, iş güç derken bu blog tamamen ilgisiz kalmış. Bu yazıyla birlikte bu gidişe bir son verip yazılara devam edebilmeyi umuyorum. Ayrıca ilk yazının duygusal ve ağdalı dili bu yazıdan itibaren olmayacak biraz daha teknik ilerleyeceğim, bilginize. :)

          Magna Carta yaptığımız ikinci puzzledı ve baştan şunu söylemem lazım ki ikinci puzzle için çok çok yanlış bir seçim. Bir defa 1000 parçalık ve çok çok kolay bir puzzle olan Beers'la başladıktan sonra 1500'lük, ufacık yazılı, detaysız ve tek tonlu Magna Carta oldukça terletti bizi.


          İlk zamanlar masamız, ışığımız, alanımız optimum düzeyde olmadığı için lojistik sıkıntılarla da bir yandan boğuştuk ama kenarları birleştirip çerçeveyi ortaya çıkardıktan sonra devamı bir şekilde geldi yine.



Magna_Carta_1500_Parça_Educa_puzzle
          Bu puzzle'da ilk göze çarpan takdir edileceği üzere ortada iki daire formunda yer alan dünya haritası. Kenarlardaki rönesans soslu mini resimler, hepsi birbirine benzediği için, puzzle'ın en zorlu kısımları dolayısıyla sona bırakmakta fayda var. Ayrıca bir diğer göze çarpan özellik ise aşağıdaki oldukça büyük Magna Carta yazısı. Yazılar, puzzle yaparken en büyük kurtarıcılardır. Bunu bu puzzle'la birlikte ilk kez öğrenmiştik. Harfleri parça üzerinde tanımak zaten resimlere göre daha kolayken bir de üstelik hangi sırayla geleceğini bilmenin avantajı, yazıları olaya girişmek için en uygun noktalar haline getiriyor. Yazıyı yazdıktan sonra az önce de dedğim gibi ilk saldırı noktası dünya haritası. Parçalardaki şehir ve ülke isimleri acayip can kurtarıyor. Sırf bu tarz durumlarda kullanabilmek için ucuz yollu bir büyüteç almıştık hatta bu puzzle'ı yaparken. :) Böylelikle biraz coğrafya bilgisi biraz da kutu-parça arası gitgellerle ortadaki dünya haritasını tamamladık.

          Puzzle yaparken en kolay, en bariz yerleri ilk önce yapıp zorları sona bırakmak oldukça önemli. Böylelikle yerleşmemiş parça sayınızı ciddi ölçüde azaltıp sonraki kısımlarda arayış sürelerinizi kısaltmış oluyorsunuz.


          Son olarak, resimde çok net görünmüyor ama kenarlardaki mini resimler arasında ay isimleri yazılı. Yine, hem açık renk çizgilere hem de yazılara sahip olması nedeniyle buralara ait parçaları öncelikle toplayıp o resimlerinde hatlarını çıkardıktan sonra yaklaşık 1 günde de resimleri bitirip puzzle'ı tamamlamak mümkün.


          Bu puzzle için, üzerinde siyah renk eskitme efektleri olan kahverengi ahşap bir çerçeve seçtik. Puzzle'ın kendi içindeki resimlerin çerçevelerinde de benzer bir desen olduğu için süper uyumlu oldu ve çok yakıştı. Siz de kahve tonlarda ahşap bir çerçeveyle bu puzzle'ı en iyi şekilde sergileyebilirsiniz.


Puzzle detay: Magna Carta, 1500, Educa



Magna_Carta_1500_Parça_Educa_puzzle