Times Square

          Yine Manhattan, New York temalı bir puzzle'dan bahsedeceğim.  Puzzle'ın en çarpıcı özelliği Educa'nın Neon serisinden olması. Bu serideki puzzle'lar fosforlu parçaları sayesinde, gündüz üzerlerine düşen ışıktan depoladıkları enerjiyle karanlıkta ışık yayabiliyorlar. Bu da gece odanızda ışıldayan bir Manhattan manzarası demek oluyor.
          
Times_Square_1000_Parça_Educa_neon_puzzle          Puzzle'ın baş karakteri, tüm canlılığıyla Manhattan, New York'ta yer alan dünyanın en meşhur meydanı "Times Square". Renkli billboard'ları, New York'un meşhur taksileri, Broadway oyunlarının afişleri, Manhattan faytonları ve bunun gibi New York'un simgesi pek çok öğe puzzle'ın içinde bir arada.  Canlı renkleri ve sürreal görünümü de basit bir duvarı bir anda renklendirebilecek özellikte.


          Puzzle genel hatlarıyla çok renkli, detaylı, hatta karmaşık bir puzzle; ama asla zor değil. Zaten binalardaki tabelaların bol yazılı olması daha önce de söylediğim gibi büyük kolaylık. Caddedeki taksiler, asfalt zemin ve insan kalabalığı ise renklerin içiçe oluşu ve yakın tonları nedeniyle biraz zorlayıcı ama ileride yapılacak çok daha zor puzzle'lar için çok çok iyi bir alıştırma. 


          Aşağıdaki görsel, puzzle'ın gece ışık yayarken aldığı görüntüyü resmediyor. Benim maalesef puzzle'ın bu detayını yansıtabilecek gece iyi çekim yapabilen ekipmanlarım olmadığı için bu resmi internetten aldım. O yüzden şunu belirtmem gerekir ki gerçek sonuç bu kadar canlı olmuyor. Yani tüm ayrıntıların bu kadar belirgin olduğu ve ışığın bu kadar iyi yansıdığı bir sonuç almak normal şartlar altında oldukça zor. Belki gündüz, saatlerce doğrudan güneş ışığı alan bir dama sererseniz bu aşağıdaki görüntü oluşabilir. :) Ancak, normalde hiçbir puzzle bu kadar ışık alan bir yerde asılı olmadığı için bu resim yanıltıcı olabilir. Ama puzzle'ın normal hali ve ortalama bir ışıktaki parlama performansı da yeterince tatmin edicidir.



Times_Square_1000_Parça_Educa_neon_puzzle

          Ben bu puzzle için, resimde hakim olan mor-lacivert tonlarda ahşap bir çerçeve seçtim. Genelde puzzle'da hakim olan canlı tonları tercih ediorum ama bu puzzle için öyle bir renk belirlemek pek mümkün değil. Ama tabii metalik gri gibi, sarı gibi renklerle puzzle biraz daha ön plana itilebilir.


Puzzle detay: Times Square (Neon), 1000, Educa



Times_Square_1000_Parça_Educa_neon_puzzle