Yepyenì Educalar

          Bütün Koleksiyon sayfasındaki planıma göre, "In The Month Of July" isimli puzzle'ımın incelemesini yazmak üzere bilgisayar başına geçmişken merak ettiğim bir bilgiyi kontrol etmek için Educa'nın sitesine girdim az önce. Birbirinden güzel yepyeni puzzle'ları görmemle kendimden geçtim resmen; çünkü şu an ne benim ne de Ezgi'nin evinde tek bir tane bile puzzle asacak yer var ve Educa resmen uçmuş! Son 1 senedir bir kıpırdanma vardı ama bu son partiyle aylarca raflardan inmeyecek enfes bir koleksiyon oluşturmuş Educa. En kısa zamanda 1 - 2 tanesini yapacağım ve burada detaylı anlatıyor olacağım ama bu yeni koleksiyon içerisinden beğendiklerimi bu yazıda sizlerle paylaşayım istedim. İşte kategorilere göre Educa'nın yeni nefis parçaları:


1) Yeme - İçme

          Yeme - içme temalı, mutfak konseptli puzzle'larda, eski yazılarımdan da anlayacağınız gibi Ravensburger'in fersah fersah üstünlüğü var(dı) Educa'ya göre. Ancak Educa bu açığı görüp geriden hızla gelerek arayı kapatmaya çalışıyormuş gibi gözüküyor. Çok başarılı bir Spices puzzle'ı var bu açığı kapatan. Cupcakes ve Chocolate Candy Bars ise -Educa'nın, Soft Cans (Cans) ve Beers (Beer Tunnel) gibi evladiyelik puzzle'larında olduğu gibi- harika kolaj puzzle'ları olmuş. Bileğine güvenen erkekler, eğer "4 günde alıp, bitirip çerçeveletebilirim." diyorsanız kırmızı ya da beyaz bir çerçeveyle Cupcakes'ten harika bir sevgililer günü hediyesi olur bence! 2000 parçalık Educa'ların tek panorama temsilcisi olan Soft Cans'in yanına da, her parça sayısındaki vefalı dostu Beers yine koşup gelmiş panorama olarak. Sanırım Educa herkesin evinde bir Beers olana kadar durmayacak. =)


Spices_1000_Educa_puzzle
Spices, 1000, Educa


Chocolate_Candy_Bars_500_Educa_puzzle
Chocolate Candy Bars, 500, Educa


Cupcakes_1000_Educa_puzzle
Cupcakes, 1000, Educa


Beers_Panorama_2000_Educa_puzzle
Beers (Panorama), 2000, Educa


2) Binalar - Manzaralar

          Bilenler bilir, Educa'nın Eiffel Tower puzzle'ı çok tutulmuş, uzun süre mağazalarda çerez gibi satılmıştı. Ben de yaptım hatta bu puzzle'ı ve ilerleyen haftalarda anlatıyor olacağım. İşte Educa bu puzzle'daki duyguyu ve estetik kaliteyi bi adım daha öteye götürerek çok güzel iki puzzle katmış koleksiyonuna. Bunlardan ilkinde Eiffel yerine Roma'nın meşhur Coliseum'u gelmiş, mavi arabanın modeli değişmiş ve yine güzel bir sonuç alınmış. Bir diğerinde ise yine Paris fonda. Ancak bu kategoride, hatta bu yazıda paylaştığım puzzle'lar içinde beni en çok çarpan Rialto Bridge Fireworks oldu. Renklerin ve fotoğrafın güzelliğini tarif edecek söz bulamadım şu an. Daigo-Ji Temple'da da yine inanılmaz güzel bir manzara var, Forever Autumn'ın harika renkleri yine karşımızda ve yine çok çok zor ve dolayısıyla da çok zevkli bir puzzle olmuş. Roman Forum ve Canadian Pacific Train Entering Banff (Böyle isim olmaz olsun!) ise sanıyorum HDR serisinden yeni puzzle'lar, bu anlamda puzzle'ların büyük hallerinin inanılmaz güzellikte olacağına şüphe yok. Roman Forum 3000'lik oluşuyla çok zor ama bir o kadar da keyifli bir puzzle olmuş. Roma'ya gidip ve Roma Forum'unun taşları arasında gezinip benzer fotoğrafları çekmeye çalıştıysanız çok seveceksiniz bence bu puzzle'ı. 


Coliseum_Rome_1000_Educa_puzzle
Coliseum, Rome, 1000, Educa


Dusk_in_Paris_1000_Educa_puzzle
Dusk in Paris, 1000, Educa


Rialto_Bridge_Fireworks_1500_Educa_puzzle
Rialto Bridge Fireworks, 1500, Educa


Daigo-Ji_Temple_Kyoto_Japan_1500_Educa
Daigo-Ji Temple, Kyoto, Japan, 1500, Educa


Roman_Forum_3000_Educa_puzzle
Roman Forum, 3000, Educa


Canadian_Pacific_Train_Entering_Banff_1500_Educa_puzzle
Canadian Pacific Train Entering Banff, 1500, Educa



3) Metropol

          Bu biraz uydurma bir kategori oldu ama bu iki puzzle'ı ayrıca tanıtmak istedim. Daha önce tam 7 tane New York temalı puzzle yaptığım halde ve hatta bunların da 4'ü Times Square'li olduğu halde yine de bu iki puzzle beni deli gibi heyecanlandırabildi. Eğer daha önce New York temalı puzzle yapmadıysanız ve de yapmak istiyorsanız bence başlangıç için Times Square, New York harika bir puzzle! Siyah gökyüzü ve siyah ağırlıklı tonları bugüne kadarki  lacivertlerden sonra çok iyi geldi ve beni çok etkiledi. New York Theatre Signs ise Times Square, G. Gaudet'deki o renkli Broadway tabelaları temasını bir seviye yukarı taşımış ve griler arasındaki capcanlı renkleriyle Times Square'in bu yönünü en iyi yansıtan puzzle olmuş.


Times_Square_New York_1000_Educa_puzzle
Times Square, New York, 1000, Educa


New_York_Theatre_Signs_1000_Educa_puzzle
New York Theatre Signs, 1000, Educa



4) Küresel Kolaj

          Yine uydurma bir kategori ismi oldu ama iki puzzle'ı da kapsıyor sanki. World Monuments bence konu olarak, yani dünyanın ünlü yapılarını birleştirmesi açısından çok başarılı bir puzzle. Tam olarak harika olmuş diyemesem de renklerin canlılığı ve kolajın teması yine de çok hoşuma gitti. 1000 parçalık bir puzzle olsaydı buraya taşımazdım sanırım ama 2000 parçada çok güzel sonuç vereceğini düşünüyorum. Renklerin canlılığı ve binaların detayları kendini gösterecektir. Üstelik yapımı da çok zevkli bir puzzle olacaktır. Gelelim son puzzle'a. Global World Educa'nın yeni koleksiyonunun ilk kez farkına varmamı sağlayan, tüm bu yazıyı yazmama ön ayak olan ve Ezgi'yle beraber vurulduğumuz bir puzzle. İkimizin evinde de birer 3000'lik puzzle var ve bir tanesini daha asacak yerimiz maalesef yok (galiba =) ) ama eğer durum böyle olmasaydı şu an bu puzzle'ı yapıyor olurduk! Konu yine World Monuments ile benzer ama bu sefer kültürler biraz daha işin içinde ve renkler çok daha yumuşak ve oturaklı. 3000'lik olması ve üstüne üstlük panorama olması da işin kaymağı oluyor. Salonunuzun baş köşesini taçlandıracak muhteşem bir puzzle bence.



World_Monuments_2000_Educa_puzzle
World Monuments, 2000, Educa



Global_World_Panorma_3000_Educa_puzzle
Global World (Panorma), 3000, Educa



          Bir hafta kadar yokum. İspanya'ya, Educa'nın memleketine gidiyorum. Umarım güzel yazılara dönüşecek güzel puzzle'larla döneceğim. Sevgiler...