Beer Tunnel

          Bloğu en başından beri takip edenler için bu puzzle ilk bakışta tanıdık gelebilir ama ilk yazımda anlattığım puzzle'dan bambaşka bir puzzle anlatacağım bu yazıda. Beers gibi bir puzzle'ı zaten yapmışken bir de Beer Tunnel'ı yapmamın sebebi aslında basit. Beers, Ezgi'nin evi için beğendiğimiz bir puzzle'dı ve hala orada asılı. Ezgi'den birkaç ay sonra ben de kendi evime çıkınca bu çok sevdiğim bira şişeli resmi ben de istemeye başladım. Bir de farklı desenli ve 1500 parçalık versiyonunu görünce olaylar çok hızlı gelişti. :)

beer_tunnel_1500_parça_educa_puzzle_kutu_box
           Beer Tunnel da Beers gibi dünyanın her tarafından ünlü bira şişelerinden oluşuyor. Bu sefer farklı olarak bitişik nizam düz bir şekilde dizilmek yerine, eş merkezli genişleyen halkalar şeklinde dizilmişler. Bu şekilde, resimde; insanı içine çeken, hipnotize edecek gibi olan bir derinlik yakalanmış. Mutfakta, salonda, odanızda; her yerde çok güzel duracak, 1500 parça oluşuyla duvarınızı dolduracak renk katacak ve yapması çok keyifli bir puzzle yani. Resimdeki bazı bira markaları ise şunlar: Heineken, Efes, Miller, Corona, Becks, Budweiser, Newcastle, Carlsberg.


          Bu puzzle'ın bir diğer güzel (?) yanı da çok kolay bir puzzle olması. 1500 parçalık olmasına rağmen 1000'lik Beers'tan daha kolay bence. Çünkü şişeler arasında sürekli bir boyut ve pozisyon farkı var. Aynı şişeden iki kez dahi olsa boyut farkıyla çok rahat ayırt edilebiliyor. Şişe ve kapaklardaki yazılar da ekstra bir kolaylık. Biraz emek verilirse 3-4 günde rahatça bitebilecek çok güzel bir puzzle'dır yani Beer Tunnel.

beer_tunnel_1500_parça_educa_puzzle

          Çerçeve olarak Beer Tunnel için hemen hemen her renk seçilebilir. Resimde, görünür spektrumdaki tüm renkler yer aldığı için herhangi bir renkle çok farklı bir hava yakalayabilirsiniz. Örneğin, bloğun ilk yazısında siyah çerçeveli olarak tanıttığım Beers puzzle'ı geçen sene kırılmıştı ve şu an koyu, tok sarı renkte kalınca plastik bir çerçevesi var. İnanılmaz yakışıyor biralara bence. Tabii bu aydınlanmayı henüz yaşamadığım için benim Beer Tunnel'ımın çerçevesi biraz klasik, koyu kahve ahşap bir çerçeve oldu. Bir küçük detayı daha paylaşayım. Ben bu puzzle'ı odamda kitaplarımın durduğu yüksekçe bir rafımın altına astım. O rafta kitaplarımın ön tarafında bira şişesi koleksiyonum olduğu için altında bu puzzle ile çok güzel bir duvar yaratmış oldum. Siz de bazen kuru bir puzzle'la yetinmeyip böyle bir raf ya da üstüne bir ışık (Bir örneğinden ileride The Ceiling of Sistine Chapel yazısında bahsediyor olacağım.) koyarak farklı bir hava yakalayabilirsiniz.

Puzzle detay: Beer Tunnel, 1500, Educa


beer_tunnel_1500_parça_educa_puzzle_çerçeve_frame