African Artifacts

          Denizi, binası, manzarası olmayan; hem kolaj hem konsept bir puzzle'ı anlatacağım bugün. African Artifacts, Ravensburger'in 'Wood Structured' puzzle serisinden 1000 parçalık bir puzzle. Parçaların alt kısmı karton olsa da üst malzemesi biraz daha farklı. Damarlı, girinti çıkıntılı, sanki ahşaptan oyulmuş gibi bir dokusu var bu puzzle'ın. Özellikle bu tarz resimlerde çok güzel bir derinlik ve farklılık katıyor bu teknoloji. 


african_artifacts_1000_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box
          Resim, Afrika kültürüne özgü sanat eserlerinden, el yapımı objelerden oluşuyor. Ahşap masklar, kaşıklar, küçük perküsyon enstrumanları, keçemsi pabuçlar gibi pek çok nesne hasır bir zemin üzerinde fotoğraflanmış. Biz, Ezgi'nin banyosu kremli kahveli fayanslardan oluştuğu ve boş da bir duvarı olduğu bu doku ve renkteki African Artifacts'i çok beğenerek yaptık. Banyoda puzzle olmaz demeyin. Bunun gibi konsept puzzle'lar banyo mutfak gibi zaman geçirilmeyen işlevsel odalara hareket katıp havasını çok kolaylıkla değiştirebiliyor. 

          
          African Artifacts benzer renk ve tonda pek çok kısım içerdiği için biraz zor bir puzzle diyebiliriz. Ancak tecrübeli ellerde 2-3 günde tamamlanacaktır. Objelerdeki çizgi ve desenler, çaktırmasalar da çok yardımcı olacak ve puzzle'ı kolaylaştıracaklardır. Sol üstteki siyah beyaz ayakkabılar ve sağ alttaki süpürgemsi çalı; başlangıcı yapmak, puzzle'a aşina olmak ve biraz parça azaltmak için en ideal yerler diyebiliriz. Sonrası yine tarzınıza ve keyfinize kalmış. 


african_artifacts_1000_parça_ravensburger_puzzle

          Çerçeve seçimini detaylı anlatmaya bile gerek yok aslında bu puzzle'da. Piyasadaki çerçevelerin yüzde yetmişi bu tarz renkler için, bu puzzle için yapılmış nerdeyse. Kahvenin her tonunu, krem rengini, siyahı hatta yeşili, turuncuyu; pek çok rengi kullanabilirsiniz bu puzzle'ı çerçevelerken. Tabii ahşap bir çerçeve seçtiğinizden emin olun. Aksi, resmin renklerine de "wood structured" özelliğine de saygısızlık olur. :) Biz banyoya daha çok uyacağını ve biraz da ekstra renk katacağını düşündüğümüz kahve-kiremit-turuncu karışımı değişik bir renk kullandık, çok güzel de yakıştı.

Puzzle detay: African Artifacts, 1000, Ravensburger



african_artifacts_1000_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve