Santa Maria Del Fiore Cathedral, Florence

          Ben ve Ezgi için anılarla dolu, dışardan bakan herkes için de estetik olarak çok ileri düzeyde, derinliği renkleri çok etkileyici olan bir puzzle'dan bahsedeceğim. "Santa Maria Del Fiore Cathedral, Florence", Educa'nın HDR teknolojisine sahip puzzle serisinden bir örnek. Benim de Manhattan Sunset'ten sonra anlatacağım ikinci HDR puzzle olacak. HDR'ye dair birazcık detaylı açıklamaya Manhattan Sunset yazısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Santa_Maria_Del_Fiore_Cathedral_Florence_puzzle_hdr_1000_parça_kutu_box          Gelelim fotoğrafa. İtalya'nın Floransa kentinde yer alan ve genellikle Duomo ismiyle anılan katedral resmin ön planında. Bu bazilikanın yapımına 1296 yılında başlanmış ve tam 140 yıl sonra tamamlanmış. Dünyanın en ihtişamlı binalarından biri ki zaten UNESCO tarafından Dünya mirasının bir parçası olarak belirlenmiş ve korunuyor. Floransa'da Piazza del Duomo isimli meydanda yer alan bu yapı Ezgi ve benim gibi Floransa'dan yolu geçen herkesin mutlaka gezdiği bir yer. Biz, işte bu gezide, Duomo'nun 115 metrelik kubbesine Ağustos sıcağında, daracık ve dimdik merdivenlerle tırmanmak gibi bir maceraya atıldığımız ve hayatımızda hiç olmadığı kadar yorulduğumuz için binanın anısı bizde çok. Konu dağıldı yine... Bina, alacakaranlıkta, lacivert bir gökyüzünün altında aşağıdan yukarı doğru çok ustaca fotoğraflanmış. Resmin sağ kenarında da katedralin vaftizhanesi yer alıyor. Kıyısında köşesinde Da Vinci, Michelangelo, Donatello gibi ünlü sanatçıların dokunuşlarını taşıyan bu binalar HDR tekniğiyle de birleşince bu muhteşem fotoğrafı ortaya çıkarmış.

          "Santa Maria Del Fiore Cathedral, Florence" orta üstü zorlukta bir puzzle hatta sanırım zor da diyebiliriz. 1500 ya da daha çok parçalı bir puzzle olsaydı kesinlikle zor kategorisine sokabilirdik. Puzzle'da zorluğu yaratan unsur mavi, tek renk gökyüzü. Önemli bir alanı kaplıyor bu kısım. Dolayısıyla fazlasıyla uğraştıracaktır. Ancak binalar o kadar zor değil. Bina el işçiliğiye süslendiği için hemen hemen her yerinde benzersiz, tekrar etmeyen desende taşlar var. Zaten vaftizhane ana binadan da farklı. Bu açıdan binalar çok zorlamadan birkaç günde bitecektir. Gökyüzü ise sabrınıza ve ayırdığınız vakte kalmış. Şu püf noktayı da söyleyeyim ki; puzzle'ın başında bir oturuşta ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar hızlanırsınız. 2-3 saat boyunca aynı parçalara, resme, boşluklara bakınca bir süre sonra -belki bu puzzle'da değil; ama daha kolay puzzle'larda- otomatik olarak her aldığınız parçayı 5-10 saniye içerisinde yerleştiriyor olursunuz.

Santa_Maria_Del_Fiore_Cathedral_Florence_puzzle_hdr_1000_parça

          Bu puzzle için, binanın grimsi mermer dış cephesiyle uyumlu gümüş renkte, girintili çıkıntılı yapısıyla binanın Gotik mimarisini biraz yakalayan metalik bir çerçeve seçtik ve çok güzel oldu. (Maalesef evde çok kaliteli fotoğraflar çekebileceğim ekipmanım ve ışığım olmadığı için puzzle'ların güzelliğini çok aktaramıyorum sizlere ama benim koyduğum fotoğraflara aldanmadan alıp yapınız.) Grinin her tonundan metalik, plastik ya da ahşap çerçeve bu puzzle'a çok yakışacaktır.

Puzzle detay: "Santa Maria Del Fiore Cathedral, Florence", 1000, Educa


Santa_Maria_Del_Fiore_Cathedral_Florence_puzzle_hdr_1000_parça_çerçeve