Plenty of Pasta

          Ravensburger'in yemeli içmeli bir başka puzzle'ını anlatacağım bu yazıda. Annem'in mutfağı için ilk yaptığım puzzle olan ve şimdiye kadar yaptığım puzzle'lar arasında renkleriyle, yapım keyfiyle, çerçevesiyle beni en çok mutlu eden puzzle'lardan biri Plenty of Pasta. Daha önce anlattığım 1500'lük Mixed Pasta'nın küçük ama daha güzel bir kardeşi diyebiliriz. Mixed Pasta gibi yine daha önce incelediğim; Just Desserts, Death by ChocolateMediterranean Foodİstanbul Marketplace gibi puzzle'lar la aynı aileden, mutfak konseptli bir başka harika puzzle.

plenty_of_pasta_500_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box
          Fotoğraf, Mixed Pasta'yla büyük benzerlikler taşıyor. İkisi de benzer tonlarda, aynı yerleşime sahip, baş rollerinde onlarca çeşit makarnanın olduğu puzzle'lar. Yine çok farklı ve canlı renkler bu puzzle'ın da ayırt edici detayları. Makarna çeşidi olarak da Mixed Pasta'dan geri kalır yanı yok. Farfalle, tortellini, rotalle, shell, penne, fusilli gibi pek çok çeşit makarna en muazzam renklerle bu puzzle'da karşımızda. Bu puzzle küçük boyutuyla da (Boyutlar hakkında daha detalı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.) her mutfağa, her küçük boşluğa çok küçük bir maliyetle renk katmak için birebir.


          Bu fotoğrafın tüm güzelliklerine ek olarak, Plenty of Pasta oldukça kolay da bir puzzle aynı zamanda. Bunun en büyük sebebi 500 parçalık oluşu. Parçalardaki ayrıntı sayısı oldukça fazla. Örneğin tam ortadaki kırmızı, beyaz ve yeşil renkteki iri farfalle sadece 9 parçadan oluşuyor. Ayrıca; bu puzzle'da renk, doku çeşitliliği ve yayılımı Mixed Pasta'dan daha fazla. Bu da parçanın yer tayin süresini, yer yer, 5 saniyelere kadar çekiyor. Yani ortalama bir hız ve tecrübeyle rahatlıkla 2 günde tamamlayabileceğiniz ve sonuçtan çok memnun kalacağınız bir puzzle Plenty of Pasta.



plenty_of_pasta_500_parça_ravensburger_puzzle


          Çerçeve seçeneği olaraksa imkan yine çok çok fazla bu puzzle'da. Koyu kahverengiden kreme kadar kahvenin her tonu kullanılabileceği gibi turuncu, yeşil gibi renklerle de çok farklı havalar yaratılabilir. Ben bu puzzle'da meşe rengi diyebileceğimiz, açık renkli ahşap bir çerçeve kullandım. Resmin kendisinde yer alan koyu kahve çerçeveyle hoş bir kontrast oluşturup güzel bir sonuç verdi bence. 

Puzzle detay: Plenty of Pasta, 500, Ravensburger



plenty_of_pasta_500_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame