Nostalgic Venice

          Sıradaki iki yazıda aynı konspette, aynı seriden iki puzzle'ı tanıtıyor olacağım. Nostalgic Venice bunların ilki. 2011'deki İtalya & Fransa seyahatimizden sonra almaya karar verdiğimiz puzzle'lardan bir tanesi bu. O gezinin anılarıyla, Ezgi'nin yeni evi için büyük bir heyecanla almıştık Nostalgic Venice ve Nostalgic Paris'i. 


nostalgic_venice_1000_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box
          Resim nostaljik havada, sepya-antique tonlarda bir kolaj aslında. Venedik'in simge yapıları kullanılmış resimde. Doge's Palace (Palazzo Ducale) sağ tarafta tüm görkemiyle yer alıyor. Ortada -tabii ki- Venedik deyince ilk akla gelenlerden Rialto Bridge (Ponte di Rialto) var. Sol üst tarafta ise Giudecca Adası var. Sol altta ise şu an ismini hatırlayamadığım bir başka güzel Venedik binası yer alıyor. En alttta da tabii ki Grand Canal suları. Tüm bunlar, sol üstte büyük harflerle yazılmış bir Venice kelimesiyle birlikte bu puzzle'ın resmini ortaya çıkarmışlar.

          Nostalgic Venice için çok olmasa da biraz zor bir puzzle diyebiliriz. Renkler fazlasıyla benzer pek çok yerde. Binalar da öyle. Daha yeniyseniz puzzle'da, biraz zorlanabilirsiniz ama daha önce 5-6 puzzle yaptıysanız eğer; binalar da renkler de birbirinden çok kolay ayrılacaktır. Kabaca bir rota çizecek olursak, başlangıç için "Venice" ve "Merav" yazılarını önermek mantıksız olmaz. Bu yazılardan sonra sağdaki Doge's Palace'a geçebilirsiniz. Kahveli, pembeli, beyazlı parçalarıyla seçmesi kolay. Sonrasında sol alttaki binaya geçebilirsiniz. Tüm bunlardan sonra iş biraz tatsızlaşıyor. Köprü de sol üstteki gondollar da eş zorlukta denebilir ama kendi içlerinde zorlar. Bu ikisinden sonra ise gökyüzündeki düz renk parçalar ve aşağıda kanal kalıyor. Son olarak bu iki kısmı  yaptıktan sonra puzzle'ı tamamlayabilirsiniz.

nostalgic_venice_1000_parça_ravensburger_puzzle

          Puzzle'ın çerçevesine gelince; daha önce Tutankhamun'da incesini kullandığımız ve bundan sonra da 2 kez daha kullanacağımız altın rengi, yaldızlı görünümlü bir çerçeve kullandık Nostalgic Venice için. Resmin o antika nostaljik havasını ortaya çıkardığı gibi renklerine de çok yakıştı. O yüzden şu an baktığım zaman "Şu renk de olabilir." diyemediğim nadir puzzle'lardan biri bu. Dolayısıyla tavsiyem böyle bir çerçeve kullanmanız yönünde...

Puzzle detay: Nostalgic Venice, 1000, Ravensburger


nostalgic_venice_1000_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame