Tutankhamun

          Bugün anlatacağım puzzle iki yönüyle daha öncekilerden ayrılıyor. Tutankhamun, Ezgi'yle yaptığımız bunca puzzle'ın arasında benim en az emeğim olan puzzle; ki 20 parça anca takmışımdır. Bir diğer farkı ise "Miniature" serisinden oluşu yani parça boyutu.

tutankhamun_1000_parça_educa_miniature_puzzle          Educa'nın "Miniature" serisi standart parça boyutunun neredeyse yarısı boyutunda çok küçük parçalar içeriyor. Bu seride yalnızca 1000'lik puzzle'lar var ama parça boyutu sebebiyle 500'lük puzzle ebatlarında. Yine parça boyutu sebebiyle 500 parçalık ayrıntı 1000 parçaya yayıldığı için parça başına düşen ayrıntı sayısı çok azalıyor ve resim olduğundan da zor bir puzzle haline geliyor. Yani eğer puzzle asmak için küçük bir yeriniz varsa ama zorlayıcı ve daha zevkli bir puzzle macerası arıyorsanız minyatür puzzle çok mantıklı bir seçim olacaktır. Diğer miniature puzzle modellerine buradan göz atabilirsiniz.

          Tutankhamun'un özelliklerine gelirsek; puzzle çok canlı, temasını en iyi şekilde yansıtan altın sarısı renklere sahip. Ortada Tutankamon'un bir büst ya da lahitinin resmini görüyoruz. Çevresinde ise sanıyorum astrolojik tasvirler içieren 12 tane küçük daire şeklinde resim yer alıyor. Her zaman yaptığımız manzaralı, binalı, şehirli puzzle'lardan farklı bir puzzle bu ama renkleri ve teknik özellikleri itibariyle çok kaliteli ve zevkli bir puzzle.
       
          "Tutankhamun" için en ideal başlangıç noktası olarak sarı-mavi çizgili tacı söyleyebiliriz. (Bu başlığın özel bir adı var mı bilmiyorum, mazur görünüz.) Bu parçaların görülmesi ve ayıklanması nispeten kolay oluyor. Sonrasında ten rengindeki yüz ve eller, sonra altın sarısı kollar en sonda da çevredeki resimler olmak üzere bir rota izlenebilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi zor bir puzzle bu. O yüzden tecrübenize de bağlı olarak ortalama 1 haftanızı alabilir; ama her zaman olduğu gibi sonuç fazlasıyla tatmin edici olacak.

tutankhamun_1000_parça_educa_miniature_puzzle

          Son olarak çerçeveden bahsedeyim. "Tutankhamun" için -aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi- doğal olarak altın sarısı renkte bir çerçeve kullandık. Milletimizin yaldız merakı sebebiyle tüm çerçevecilerde en 2-3 çeşidini bulabilirsiniz bu tarz bir çerçevenin. Biz, puzzle küçük olduğu için ince bir model kullandık, siz daha kalın bir şey seçebilirsiniz ama farklı bir renk düşünmeyin derim, altın sarısı cuk oturuyor.

Puzzle detay: Tutankhamun (Miniature), 1000, Educa


tutankhamun_1000_parça_educa_miniature_puzzle