Mixed Pasta

          Nedense toplam 8 puzzle incelemesinden sonra nihayet sırada bir Ravensburger puzzle var. Mixed Pasta, anlatacağım ikinci 1500 parçalık puzzle olacak. Klasik puzzle çizgimin dışında ama çok severek yaptığım rengarenk bir puzzle bu.

Mixed_pasta_1500_parça_Ravensburger_puzzle          Adından da anlaşılacağı gibi resmimiz karışık makarna çeşitlerinden oluşuyor. Bir çok farklı renkte ve türde çok ilginç makarnalar ahşap bir kutunun içinde yer alıyor ve  tam yukarıdan fotoğraflanmışlar. Aslında bu yaptığım ikinci makarnalı puzzle ama renkleri itibariyle ilk yaptığımdan daha çarpıcı. (Diğer puzzle'ı da önümüzdeki haftalarda anlatıyor olacağım.) Ruote, spagetti, tripolini, farfella, elicoidali ise resimdeki makarna çeşitlerinden bazıları. Bu resim üst tarafı bomboş bir mutfak masası için ya da renkli bir yemek yemek odası için ideal olacaktır. 



          Puzzle'ın yapımına gelirsek; Mixed Pasta'nın orta üstü zorlukta bir puzzle olduğunu söyleyebiliriz. Zaten 1500 parça olması işin boyutunu biraz değiştiriyor. Mesela ortadaki renkli spagettilerin boyları yaklaşık 30 parçaya denk geliyor. Bunun üzerine resme hakim olan sarı renk ve tek tip makarna dokusu da eklenince kolay bir puzzle olmaktan çıkıyor. Ancak yapımının, ortalama bir puzzle'dan çok çok daha eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Ben bu puzzle'da ilk olarak en bariz, en çok yer kaplayan, en canlı parçalara sahip kısım olan spagettileri yapmıştım. Düz çizgileri ve renkleriyle kutuda kolayca ayırt edilip bitirince yükünüzü 550-600 parça kadar azaltmış oluyor. Sonrası ise, dediğim gibi, biraz zor. Büyük resimde çok farklı gözükse de pek çok birbirine benzer parça kalmış oluyor geriye.


Mixed_pasta_1500_parça_Ravensburger_puzzle

          Bu puzzle'da çerçeve olarak tabii ki de seçimim ahşaptan yana oldu. Renk olarak da resimdeki yeşil renkli makarnaların biraz daha koyu tonu, haki yeşilini tercih ettim. Aşağıdaki beceriksiz fotoğrafımdan (En kısa zamanda yenileyeceğim.) her ne kadar seçilmese de ortaya çok güzel bir sonuç çıktı. Şu an kız arkadaşım Ezgi'nin rengarenk mutfağında mağrur bir şekilde yemek masasını korumakta. :)


Puzzle detay: Mixed Pasta, 1500, Ravensburger


Mixed_pasta_1500_parça_Ravensburger_puzzle