Ìstanbul Marketplace

          İstanbul Marketplace; çok renkli, çok bizden, çok tanıdık, çok da güzel bir puzzle. Ravensburger'in 1000 parçalık bu puzzle'ı kendi evimin mutfağındaki 2 puzzle'dan bir tanesi. Renkleriyle, insanlarıyla  ve de resmin bütünüyle dikkat çekici ve farklı bir puzzle...

istanbul_Marketplace_1000_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box

          İstanbul Marketplace'de, gerçekten bir Türk pazarına ait tüm öğeler yer alıyor. Soğuk bir kış günü, kış meyve ve sebzelerinin onlarca rengiyle, pazarcısı, mavi plastik muşambası, tahta kasalarıyla her şey son derece doğal. Lahananın, portakalın, mandilanın, greyfurtun, elmanın tazeliği resme bakerken de puzzle'ı yaparken de hissediliyor. Sonuç olarak, yapması da asması da zevkli bu puzzle ortaya çıkıyor.



istanbul_Marketplace_1000_parça_ravensburger_puzzle
          Ne kadar renkli ve güzel bir resmi olsa da, İstanbul Marketplace biraz zor bir puzzle. Birbirinin aynısı meyveler, birbirinin aynı tezgahlarda, aynı renklerle karşımıza çıkıyor. Bu da puzzle'ı oldukça zorlaştırıyor. Alınan bir parçanın yerini tayin etmek oldukça uzun sürüyor. O yüzden kısım kısım değil renk renk gitmek tek çözüm burada. Belirli bir strateji de önermek zor ama meyvelerden ziyade daha az sayıda olan sebzelere, mavi muşambalara, demir direklere ilk etapta yönelinebilir. Puzzle'ın yapımı, ortalama bir hız ve tecrübeyle 1,5 - 2 hafta sürecektir. (Maalesef internette bu puzzle'a dair sağdakinden daha büyük ve kaliteli görsel bulamadım, özür dilerim.)


          Zor da olsa bitirdikten sonra gelelim çerçeve kısmına. Bu puzzle'da yine çok sevdiğim bir çerçeveyi kullandım. Daha önce Taxi No. 1, New York'da da olmak üzere 2 kez kullandığım bu sarı, plastik çerçeve gerçekten çok yakıştı bence bu puzzle'a. Bu çerçevenin bir özelliği de ışığa göre açık sarı gibi de koyu sarı gibi de davranabiliyor. Taxi No. 1'da biraz daha koyu durup, taksinin tonunu yakalarken bu puzzle'da daha canlı daha meyvelerle uyumlu bir tonda duruyor. Böyle iddialı bir renk düşünmezseniz de siyah, kırmızı, turuncu, yeşil gibi renkler de bu resimle son derece uyumlu olacaktır.

Puzzle detay: İstanbul Marketplace, 1000, Ravensburger


istanbul_Marketplace_1000_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame