Collage The Beatles

          Her kuşaktan insana, puzzle sevsin ya da sevmesin çok güzel gelecek bir puzzle'ı tanıtacağım bu yazıda. Collage The Beatles, puzzle'a ilk başladığım dönemde, Antalya'da The Beatles hayranı kardeşimin odası için yaptığım bir puzzle'dı. Yılbaşı hediyesi olarak İstanbul'dan alıp götürmüştüm ama bana hediye oldu sonuç olarak. :)

          
collage_the_beatles_1000_parça_educa_puzzle_kutu          Resmi neresinden anlatıp nasıl tarif edeyim bilemiyorum. Çok başarılı bir The Beatles kolajı adından da anlaşılacağı gibi. Yirmi kareye bölünmüş puzzle. Grubun üyeleri  John LennonPaul McCartneyGeorge Harrison ve Ringo Starr'ın birer portresi bu yirmi kareden dördünü oluşturuyor. Geri kalan karelerde de "Please Please Me (1963)"den "Let It Be (1970)"ye kadar grubun tüm albümlerinin kapakları yer alıyor. The Beatles hayranı herkesin odasında/evinde büyük zevkle sergileyeceği bu kolaj da böylece ortaya çıkmış oluyor. 


          Collage The Beatles için rahatlıkla kolay bir puzzle diyebiliriz. Resim 20 kareden oluştuğu için 50 parçalık 20 ufak puzzle yapılıyor aslında. Bu da parçalardaki ayrıntı sayısını artırıp puzzle'ı kolaylaştırıyor. Tabii tüm bu parçaların karışık halde bir arada oluşu yine de puzzle'ı biraz da olsa zorlaştıran önemli bir ayrıntı. Puzzle için bir rota çizmekse çok zor. En alttaki kalın "The Beatles" yazısı ik etapta çok kolay yapılabilir. Sonrası içinse bir öneride bulunmak gerçekten manasız olur, deneye deneye keşfetmek lazım. 


collage_the_beatles_1000_parça_educa_puzzle

          Bu puzzle için çerçeve seçimimiz çok klasik oldu. Düz siyah plastik bir çerçeve kullandık. Ancak bu kolajın etrafında hiç de basit durmadı. Aksine siyahın asaleti ekstra bir derinlik de kattı diyebiliriz. Resmin içinde sarı, yeşil, mavi gibi canlı renkler de olduğu için bu renklerde bir çerçeve de seçilebilir tabii. Son olarak küçük bir not olarak bu puzzle'ın artık üretimden kalktığını internette bile çok zor bulunduğunu söyleyeyim. 

Puzzle detay: Collage The Beatles, 1000, Educa


collage_the_beatles_1000_parça_educa_puzzle_çerçeve