Death by Chocolate

          Çok lezzetli bir puzzle'dan bahsedeceğim bugün. Death by Chocolate, Ravensburger'in 1000 parçalık muhteşem bir puzzle'ı. Benim gibi çikolata aşığı bir insansanız saniyesinde vuruluyorsunuz. O yüzden bu puzzle'ın kimin evine yapılacağına dair tartışmalarımız haftalarca sürmüştü Ezgi'yle. Sonunda ihale onda kaldı.

death_by_chocolate_ravensburger_1000_parça_puzzle_kutu_box
          Resim gerçekten can alıcı. Onlarca çeşit çikolata farklı renk ve biçimlerde, olanca gerçekliğiyle bir araya gelmiş. Hepsi karmaşık ama aslında doğal bir uyum içinde fotoğraflanmış.  Fotoğrafta; bitter, sütlü, beyaz, fındıklı, bademli ve gizemini çözemediğim daha bir çok çeşit çikolata yer alıyor. Bunların arasına kakao tozu ve kakaonun kendisi serpiştirilmiş. Gerçekten adına yakışırcasına, çikolatadan ölmeyi istetiyor insana. Tüm bunların yanında fotoğraftaki renk ve çizgilerin dağılımı resmi duvarınız için de çok güzel bir hale getiriyor.

          Death by Chocolate, orta üstü zorlukta bir puzzle. İlk etapta kolayca ayırt edilebilen, farklı kısımlara sahip değil. Ancak resmin tamamen çikolatadan oluşması da gözünüzü korkutmasın. Parçaları ve kutuyu önünüze aldığınızda tüm kısımların renk ya da çizgileriyle birbirinden ayrıldığını fark edeceksiniz. Bu yüzden çok zor bir puzzle değil. Tabii belli bir strateji ortaya koymak da mümkün değil. Öne çıkan hiçbir kısım yok. Tüm renk ve desenler homojen dağılmış diyebiliriz. Belki, kakao tozları sona bırakılmak suretiyle kalıp çikolatalardan başlanabilir. Biraz vakit alacaktır ama emin olun çok güzel bir sonuç çıkacak ortaya.


death_by_chocolate_ravensburger_1000_parça_puzzle


          Çerçeve olarak çok geniş seçenekler sunan bir puzzle değil maalesef Death by Chocolate. Siyah, kahverengi gibi koyu renklerle boğulduğu gibi içinde çok fazla renk barındırmadığı için canlı, açık renklerle de yüzde yüz uyumlu olmuyor. Biz grimsi-altınımsı tonlarda açık renkli biraz kalınca metal bir çerçeve kullandık. Kötü olmadı fakat şimdi düşününce Dinner At Al Mac's için kullandığım, bu puzzle'daki beyaz çikolataların da rengiyle uyan, kırık beyaz plastik çerçeve de güzel olabilirmiş. Siz böyle de yapabilirsiniz.

Puzzle detay: Death by Chocolate, 1000, Ravensburger


death_by_chocolate_ravensburger_1000_parça_puzzle_çerçeve_frame