Nostalgic Paris

          Nostalji serisi bir önceki yazıda kaldığı yerden devam ediyor. Bugün bahsedeceğim puzzle, Ravensburger'in 1000 parçalık Nostalgic Paris'i. Nostalgic Venice'le benzer tonlarda ve aynı temada bir puzzle. Genişçe bir duvarınız varsa ikisi yanyana ya da üst üste nefis olabilir!

nostalgic_paris_1000_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box
          Gelelim puzzle resmimize. Tabii ki ilk olarak tüm Fransa'nın ve de Paris'in simgesi Tour de Eiffel  yani Eyfel Kulesi resmin baş aktörü olarak sol tarafta tüm görkemiyle yer alıyor. Yukarıda Seine nehri,  üzerinde bir köprüyü ve ünlü tur teknelerinden birini görüyoruz. Ortada Paris metrosunun meşhur tabelası "Metropolitain" yazısı var. Altta antika bir araba, sağ üstte de Fransızca bir tabela yer alıyor. Paris'i gezenler, gezecekler ve çok sevenler için her bakışta beyni hatıralarla dolduran güzel bir kolaj Nostalgic Paris.

          Bu puzzle da, Nostalgic Venice'de olduğu gibi, biraz zor bir puzzle. Çok sınırlı sayıda renklerden oluşuyor tüm resim. Pembemsi kısımları ayırt etmenin zorluğu bir yana diğer öne çıkan detaylarda da birbirine çok yakın koyu tonlar kulanılmış. Bu da işleri biraz zorlaştırıyor. Burada, Venice'e göre detaylar daha az belirgin; yapılar, objeler silik. Dolayısıyla rota çizmek biraz daha zor. Paris ve Metropolitain yazıları ilk etapta yapılabilir, sonrasında en güçlü aday Eyfel Kulesi. Kuleden de sonra iş yine çoğu zaman olduğu gibi keyfe ve tarza kalıyor.

nostalgic_paris_1000_parça_ravensburger_puzzle

          Bu puzzle'ı Nostalgic Venice'le beraber aldığımız ve de beraber astığımız için; zaten renkleri de yakın olduğu için aynı çerçeveyi kullandık. Yani altın rengi, yaldızlı orta kalınlıkta güzel bir çerçeve. Siz eğer bu puzzle'ı tek yapıyorsanız siyah hatta belki koyu kahve bir çerçeve de çok güzel olacaktır. Resmin ağır ve nostaljik havasını çerçeveyi ahşap yerine plastik seçerek biraz yumuşatabilirsiniz belki.

Puzzle detay: Nostalgic Paris, 1000, Ravensburger

nostalgic_paris_1000_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame