Brooklyn Bridge, New York

          Yine New York temalı bir puzzle var bugün yazımda. Brooklyn Bridge, yaptığım ilk panorama puzzle. Educa'nın en çok satılan panoramalarından biri bu. Bir ara D&R'larda peynir ekmek gibi gidiyordu. Puzzle'a meraklı her on kişiden yedisinin evinde de vardır tahmin ediyorum. Bu kadar yaygın olması, çok güzel ve klas bir puzzle olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii ki. Uzun bir koridor ya da televizyon konsolu üstü için çok ideal bir puzzle bu.

brooklyn_bridge_new_york_1000_parça_educa_panorama_puzzle_kutu_box          Fotoğraftan bahsedecek olursak; gün batımını biraz geçe, alacakaranlıkta, Brooklyn'den, öncelikle köprüyü sonra da Manhattan'ı içine alacak şekilde fotoğraflanmış manzara. Baş aktör tabii ki Brooklyn Bridge. 1883'te yapılan ve o günden bugüne vakur duruşuyla Manhattan ve Brooklyn'i birbirine bağlayan bu güzel köprü tüm ışıltısı ve azametiyle ön planda yerini almış. Altında durgun ve dingin East River, arka planda da Manhattan landscape'i yardımcı aktörler. Gökyüzünün pembeli, morlu, mavili tonları ise resmi hareketlendiren mütevazı ayrıntılar.

          Orta üstü zorlukta bir puzzle Brooklyn Bridge. Arka plandaki binalar, köprü, gökyüzü ve sudaki tekrar eden renkler ve desenler puzzle'ı biraz zorlaştırıyor. Bu zorluğunu ise 1000 parçalık oluşuyla dengeliyor. Benzer manzaranın farklı markalardaki daha çok parçalı puzzle'ları çok çok daha zorlayıcı olacaktır. Puzzle'ın rotasına değinecek olursak da en ideal başlangıcın köprü olduğunu söyleyebiliriz. Turuncu ve yeşil ışıkları, halatları ve resmin diğer kısımlarında olmayan düz siyah ayaklarıyla köprünün parçaları en kolay seçilip birleştirilebilecekler. Sonrası için ise net bir öneri yapmak güç. Su da gökyüzü de binalar da eş zorlukta denebilir. Dilediğiniz şekilde devam edebilirsiniz. Muhtemelen bir 6 - 7 gününüzü alacaktır bu puzzle.

brooklyn_bridge_new_york_1000_parça_educa_panorama_puzzle

          Bu puzzle için çerçeve seçimimiz koyu, laciverte kaçan mor renk ahşap bir model oldu. Resmin genel renk temasıyla çok uyumlu ve güzel oldu. Ancak Brooklyn Bridge de çerçeve açısından pek çok seçeneğe açık bir puzzle. Parlak, metalik plastik çerçeveler de koyu renk, ahşap çerçeveler de gayet güzel yakışacaktır. Duvarınıza, mobilyanıza, halınıza göre kararınızı verebilirsiniz. 

Puzzle detay: Brooklyn Bridge, New York (Panorama), 1000, Educa


brooklyn_bridge_new_york_1000_parça_educa_panorama_puzzle_çerçeve