Mediterranean Food

          Mediterranean Food, Annem'e geçen sene yılbaşı hediyesi olarak yaptığım, şu an Antalya'da ailemin yaşadığı evin mutfağında asılı olan çok güzel bir puzzle. Ravensburger'in 1000 parçalık bir puzzle'ı bu. Ravensburger, daha önce blogda incelediğim Just Desserts, Mixed Pasta, Death by Chocolate gibi puzzle'larda da örneğini gördüğümüz gibi böyle konsept puzzle'larda çok başarılı bir marka. Zaten parça kalitesi olarak oldukça ileri seviyede olan Ravensburger, bu alandaki güzel seçenekleriyle de ön plana çıkmış oluyor. Mediterranean Food da yine bu yiyecek konseptindeki puzzle'lardan bir tanesi.

Mediterranean_Food_1000_parça_ravensburger_puzzle_kutu_box
          Resim, çok yumuşak ve sıcak tonlara sahip. Ahşap, beyaz bir arka plan üzerine Akdeniz'in öne çıkan bazı lezzetleri yerleştirilmiş. Kuşkonmaz, enginar, domates, üzüm, spagetti, sarımsak, kırmızı biber, üzüm, krema ve mozzarella peyniri bu yiyeceklerden bazıları. Taze bir parça ekmek, bir zeytinyağı ya da şarap şişesi, güzel bir çift kaşık ve çatal ve bunlar gibi ufak bir kaç detay da konsepti tamamlamak ve resmi renklendirmek için aralara serpiştirilmiş. Böylece ortaya, mutfağınızı çok asil ve sade bir edayla renklendirecek, duvarınızı hareketlendirecek çok güzel bir puzzle çıkmış.


          Çok güzel bir kolaja ev sahipliği yaptığı gibi kolay da bir puzzle Mediterranean Food. Üstünde, ne gözden kaçacak kadar küçük ne de bir araya getirmesi zaman alacak kadar büyük olan orta büyüklükte kısımlar var. Yiyceklerin hepsini bu gruba dahil edebiliriz. Resimdeki her parçanın kendine has bir rengi ve dokusu olduğu için alınan bir parçanın yerini tespit etmek 10 saniyeden fazla sürmüyor. Bu da kabaca bir hesapla, başından hiç kalkmadan 3 saatte bu puzzle'ı bitirebileceğiniz anlamına geliyor. Tabii öyle pek zevki çıkmaz, siz yine 2-3 güne yayın. =) Bu şartlar altında belirli bir rota çizmek de doğru olmaz, gözünüze en hoş gelen yerden başlayabilirsiniz. Bu puzzle'da renk renk ilerlemek iyi bir yöntem olabilir.


Mediterranean_Food_1000_parça_ravensburger_puzzle


          Gelelim çerçeveye. Bu puzzle'ın çerçevesi kullandığımız en orijinal ve son haliyle beni en çok memnun eden çerçevelerden birisi. Resimdeki üzüm, şişe, kuşkonmaz, bezelye gibi kısımların etkisiyle yeşil bir çerçeve düşündük bu puzzle için. Annemin mutfağına gideceği için de biraz oturaklı, ahşap ve de pastel tonlarda biraz genişçe bir çerçeve olsun istedik. Sonuç oldukça güzel oldu. Siz, klasik siyah ya da kırmızı/bordo gibi canlı renklerle de güzel sonuç alabilirsiniz bence.

Puzzle detay: Mediterranean Food, 1000, Ravensburger


Mediterranean_Food_1000_parça_ravensburger_puzzle_çerçeve_frame